ATROPA, botanični vrt, spletna prodaja in urejanje zelenih površin
Roman Hergan s.p.
Prešernova 4
2331 Pragersko
tel.: 041 572 385
e-pošta: info@atropa.si

Povezujemo vas z naravo! 

Odpiralni čas

Za posamezne obiskovalce bo letos vrt odprt od druge polovice maja do začetka oktobra, ob nedeljah od 14h do 18h.
V primeru slabega vremena je vrt zaprt!
 
več

BOTANIČNI VRT
TAL 2000

Zgornja Gorica

nadmorska višina: 253m
GPS (N): 46,4252
GPS (E): 15,6854

Prijava na e-poštni seznam.

Ime in priimek:

E-pošta:

Botanični vrt TAL 2000

Botanični vrt Tal 2000 je prvi in edini zasebni botanični vrt v Sloveniji. Nahaja se 20 km južno od Maribora, v naselju Zgornja Gorica. V vrtu so na ogled naslednje zbirke rastlin: vodne rastline, strupene rastline in zdravilne rastline. Obiskovalci si lahko ogledajo še zbirko kamnin in mineralov. Novost je spletna trgovina, kjer so na voljo minerali, brušeni kamni in izdelki iz kamna (okrasni oz. poldragi kamni), keltski horoskop TAL 2000 in sadike vodnih in zdravilnih rastlin. Alkimija je v vrtu predstavljena vsako leto 22. julija, ko pripravljamo sončni eliksir. Čez sezono, ob nedeljskih popoldnevih, se odvijajo različne prireditve, delavnice, nastopi in predstavitve. Od aprila do oktobra v vrtu potekajo naravoslovni dnevi. Na voljo so še storitve - urejanje vrtov, kjer je poudarek na sonaravni ureditvi vrta. Ponujamo vam še izgradnjo rastlinskih čistilnih naprav ter ureditev in zasaditev vodnih motivov v vrtu.

Spletna trgovina čarobnih mineralov in kamnov

Darilni program zajema pestro ponudbo mineralov, okrasnih (poldragih) kamnov, po horoskopu ali zdravilnih učinkih, fosile in unikatne izdelke iz mineralov in fosilnih kamnin. Na voljo preko spletne trgovine ali v botaničnem vrtu.

Spletna trgovina sadik rastlin

Pod blagovno znamko »Rastline iz botaničnega vrta TAL 2000« so vam na voljo sadike vodnih in močvirskih rastlin, zdravilnih rastlin, zelišč ter okrasnih rastlin. Kvalitetne sadike lahko nabavite v vrtu ali preko spletne trgovine.

Urejanje vrtov Atropa

Želite vaš vrt urediti sonaravno. Od idejne zasnove do izvedbe zasaditve rastlin. Preureditve obstoječih vrtov, zasaditve novih vrtov. Začutite dih narave na vašem vrtu! Ponujamo vam tudi ureditve in zasaditve vodnih motivov na vašem vrtu.

Rastlinske čistilne naprave

Čiščenje odpadnih vod po popolnoma naravni poti. Spoznajte prednosti rastlinskih čistilnih naprav in jih umestite v vaše okolje.